Aanmelden nieuwsbrief

Match-id BV
Australiëlaan 60
6199 AA Maastricht-Airport

T 043 - 365 92 80


www.match-id.nl

KVK 14096556
BTW NL8184.88.669B01

Copyright 2010 Match-id

Match-ID als verlengstuk voor het aannamebeleid van HSPro.
Wim Rörik, directeur van HSPro:

 

HSPro, een technisch detacheringorganisatie op hbo en wo niveau, is altijd op zoek naar het  continue verbeteren van het personeelsbestand.
“Het ontbrak ons tot nu toe aan een goede methodiek, die ons in staat zou kunnen stellen, na een eerste gesprek met een potentiële kandidaat, te beoordelen of deze kandidaat geschikt is om bij HSPro  in dienst te treden”. 

Natuurlijk beschik je als detacheringorganisatie over goede interviewers of accountmanagers, die gebruik maken van hun ervaring. Maar nog altijd blijft er de invloed van de eerste indruk, de communicatieve vaardigheden van de kandidaten, de korte interviewtijd.

Dit zou volgens ons rationeler moeten. In relatief korte tijd betrouwbare informatie verkrijgen als ondersteuning in het aannameproces is natuurlijk heel aantrekkelijk.

Wij hebben Match-ID gevraagd of zij hierin kunnen helpen. Zij boden ons na diverse gesprekken, waarin duidelijk besproken werd wat voor ons als organisatie belangrijk was, de mogelijkheid aan van een persoonlijkheid- en competentietest.
De kandidaat werd in de gelegenheid gesteld in een ontspannen sfeer, bijvoorbeeld thuis met een kopje koffie, deze test te doen.

Dit leek ons zeer aantrekkelijk, gezien de geringe tijdsbelasting voor ons accountteam. Maar waren de testen wel betrouwbaar? Zouden zij ons het inzicht kunnen geven of wij met kandidaten van doen hebben die voor ons uit het juiste hout zijn gesneden?

Hoe zouden wij dat het beste kunnen testen? Natuurlijk met onze eigen groep van vaste medewerkers, onze professionals, die al jaren voor ons werkzaam zijn op externe projecten.
Onze professionals kennen wij zeer goed en met hen hebben wij reeds meermaals evaluatie- en beoordelingsgesprekken gevoerd.

Iedereen werd geïnformeerd en kreeg vervolgens een uitnodiging om deel te nemen aan de persoonlijkheid- en competentietest. De uitslagen druppelden binnen en tot groot genoegen zagen wij zeer veel naar voren komen wat wij reeds wisten van onze professionals. Match-id heeft hierdoor zeer betrouwbare wensprofielen kunnen opstellen voor onze functies.

Dit gaf ons enorm veel vertrouwen om deze testen te kunnen toepassen voor nieuwe kandidaten. De resultaten leveren ons waardevolle aanvullende informatie op.

Wij zijn er inmiddels van overtuigd dat het zeer onverstandig zou zijn bij ook maar enige twijfel, een kandidaat deze testen niet te laten doen. Een mismatch veroorzaakt immers een vertroebeling van de relatie met je klant en gaat gepaard met hoge kosten. Match-id geeft ons de mogelijkheid om dit in zeer veel gevallen te voorkomen!

 

 Terug naar referenties

Talent Management Tools

Match-id levert recruitmentsoftware met geïntegreerde online assessments en een vacatureportaal. 

Lees meer »

Download folder

Consultancy

Match-id biedt talentselectie, recruitment- en loopbaanbegeleiding en een online testlokaal. 

Lees meer »

Download folder

Online Identity Recruitment

Match-id werft en selecteert uw ideale kandidaat en garandeert een 100% match!

Lees meer »

Download folder


Snel en efficiënt, alléén de beste kandidaten


Vaste succesfee
- mbo €3.500,-
- hbo  €4.500,-
- management €7.000,-


Match-id brengt de 'streepjescode'
van iemand in beeld


Het 'buikgevoel' 
als hard selectiecriteriumTalent wordt schaars!


Van alle 
persoons-
kenmerken 
is 95% niet te veranderen...


Succes gegarandeerd door online assessments